Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.-(Az-Zumar;53)

Selasa, 30 Oktober 2012

Mencari Cinta HakikiMencari Cinta Hakiki, Mendamba Redha IlahiPayah benar kurasakan,menelusuri Hari demi harimencari cinta hakiki,yang mekar di hati insan.
Bukan cinta nafsu namun cinta fitrah insani,yang disalurkan kpd jalan yg suci.
Hanya satu caramelalui satu ikatan yang suci,itulah pernikahan abadi.
Kuinginkan cinta itu hanya d alam pernikahandan kuyakini, cinta setelah ituadalah cinta yg diredhai-NYAkerana itulah syariat-NYAyang mesti kita ikutidemi meraih redha Ilahi
Allahu Rabbiadakah aku dipandang mundurhanya kerana berpegang pada prinsip inibertegas padd kaum adamagar iman mereka tak lunturdek kelembutan kaum hawaApakah ianya salah?
Mencari pasangan hidupbagiku bukanlah semudah memetik jariapakah insan bernama wanita,perlu menggunakan semua wataknya untuk memaut hati lelaki??Adakah itu jalannya bagi memudahkan cara?Sungguh pendapat itu tidak dapat kuterima!
Wahai insan bergelar Hawatetaplah teguh dirimu pada jalan-NYAmemenuhi semua tuntutan-NYAmemagar dirimu dengan malu dan taqwausah terpesona dengan madah berbunga sang nafsu yang berpuakakerana Allah dan Rasul ada janjinyabuatmu muslimah yang memelihara dirijangan pernah dikau ragu!kerana janji-NYA pasti BENAR!
Allahu Rabbisabarkanlah hatiku, tabahkanlah jiwakumoga pendirianku tetap teguh pada-Musungguh ku mencari cinta hakiki danaku mendambakan Kasih dan RedhaMu TuhanAgar segalanya indah bersama-MuAmin Ya Rabbal Alamin
Hasil Nukilan : Musafir Dunia31 Oktober 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan